Outside Inn

Ons verhaal

HomeOns verhaal

Willem’s Droom

Iedereen heeft dromen... Maar durf je ze waar te maken?

“Je droomt over een sabbatical, een mooie reis, een leukere baan of een eigen bedrijf. Ook ik heb jarenlang gedroomd over hoe mijn perfecte leven eruit zou zien. Je besteedt zoveel tijd aan werk, dat er vaak weinig tijd overblijft om te doen wat je het liefste doet. Is het mogelijk om dat om te draaien? Kun je de meeste tijd besteden aan wat je het allerleukst vindt?

Ik ben het gelukkigst wanneer ik met mijn handen bezig ben; klussen aan auto’s, meubels opknappen en dingen maken. Zou het mogelijk zijn om een bedrijf te starten waarbij ik dit de hele dag doe, terwijl ik er ook nog mensen blij mee maak? Met die vraag is mijn indoor camping avontuur begonnen.

Nu dromen mensen letterlijk in mijn droom. En ik doe nog steeds elke dag wat ik het allerleukst vind. Ik hoop dat dit een inspiratie kan zijn voor anderen om hun eigen dromen waar te maken.”

- Willem Megens, eigenaar Outside Inn

Outside Inn

Het ontstaan van de camping

Willem ontmoet Bob Kuys in november 2016, in de bergen van Myanmar. Willem vertelt Bob over zijn droom. Bob is ervan overtuigd dat, wanneer je een droom hebt, je deze na moet jagen. Bob gaf Willem het laatste zetje en samen maakten zij de plannen van dit creatieve concept concreet.

Ze vonden een geschikt pand en Willem bouwde verschillende caravans om tot de mooie verblijven die vandaag de dag op de camping staan. In de zomer van 2020 was het eindelijk zover: Outside Inn kon open. Net nu het toerisme door corona stil kwam te liggen. Het was een stroeve start, maar we hebben het overleefd. Inmiddels is Outside Inn uitgegroeid tot een populaire uitvalsbasis voor een bezoekje aan Amsterdam. En we staan niet stil. Willem bouwt nog steeds nieuwe kamers bij en we zoeken steeds naar manieren om te verbeteren en groeien.

Outside Inn

Omgetoverde bedrijfshal

Een oude bedrijfshal van maar liefst 1000 m² is omgetoverd tot een kleurrijke camping, waarbij je ook de industriële elementen nog goed terug kunt zien. Het gehele pand is voorzien van vloerverwarming voor de koude winters en airco voor de hete zomerdagen. Het is er altijd warm en droog. Binnen staan de door Willem gerestaureerde en gemoderniseerde caravans. 

Willem heeft o.a. een achtergrond in het restaureren van klassieke auto's. Hij heeft een passie voor bouwen en creëren. Daar wilde hij zijn werk van maken - en dat is gelukt. Dagelijks werkt hij aan nieuwe elementen, caravans en andere kamers om de indoor camping nóg mooier te maken.